'De ce ai fost dat afara?' sau 'Ai accepta o taiere de salariu?' Ce raspunzi la cele mai grele intrebari de la interviu?

Data publicarii: 17-02-2011 | Finante-Banci


Nimic nu se compara cu sentimentele, pe care le ai cand esti la interviul de angajare si recrutorul iti adreseaza intrebari, la care habar nu ai sa raspunzi. Singura modalitate, prin care poti face fata unei astfel de situatii, este sa te duci la interviu pregatit, adica sa te documentezi despre intrebarile la care vei fi nevoit sa raspunzi in timpul interviului si sa-ti pregatesti raspunsurile din vreme.
"De ce ai fost dat afara?" sau "Ai accepta o taiere de salariu?" Ce raspunzi la cele mai grele intrebari de la interviu?

Iata mai jos cateva dintre intrebarile care te pot pune in dificultate la interviul de angajare si cele mai potrivite raspunsuri pentru ele, in opinia specialistilor in resurse umane:
"Povesteste despre tine!"
 
Este afirmatia cea mai frecventa in debutul oricarui interviu de angajare si este cel mai bun moment sa te vinzi, dar fara sa-ti povestesti viata de la nastere si pana in prezent. Raspunsul trebuie sa fie scurt si sa contina informatii relevante despre calificarile pe care le ai si despre experienta dobandita. Vorbeste despre educatia ta, locurile de munca anterioare si despre planurile tale de viitor.
 
"De ce ai plecat de la locul de munca anterior?"
 
In raspunsul la aceasta intrebare ai ocazia sa accentuezi experienta pe care ai dobandit-o de-a lungul carierei si mai ales planurile de viitor, fara sa-ti barfesti seful pe care l-ai avut inainte sau sa faci o lista cu motivele pentru care ai parasit compania. In loc de asta, focalizeaza-te pe ce ai invatat la locul de munca anterior si spune-i viitorului angajator ca esti gata sa folosesti aceste lucruri pe noul post.
 
"Unde te vezi peste cinci ani?"

Fiecare dintre noi intra in panica atunci cand i se adreseaza aceasta intrebare la interviul de angajare. In niciun caz nu te hazarda ca spui ca vrei sa fii seful companiei la care tocmai dai interviu de angajare, ca vrei sa te pensionezi la 45 de ani si ca vrei cinci copii. Cel mai bun raspuns la aceasta intrebare este ca esti o persoana stabila si peste cinci ani te vezi tot in respectiva companie. Asta daca esti angajat, evident.

 

citeste integral: incont.ro